Právě vysíláme

Exkluzivní premiéra: Nový letní singl MikAela, který natočil se světovým producentem, se vám dostane pod kůži

6. května 2021 10:00
Exkluzivní premiéra: Nový letní singl MikAela, který natočil se světovým producentem, se vám dostane pod kůži

Český hudební projekt MikAel, za kterým stojí zpěvák a skladatel Michael Foret, vydává další anglicky zpívaný singl s názvem Storyline. Ke spolupráci si tentokrát přizval hudebníka, multiinstrumentalistu a producenta Karla Havlíčka, který střídavě působí v České republice a v USA.

Karla znám už skoro 15 let, teprve teď ale nastal čas, abychom se výrazněji střetli hudebně i osobně. Vím o jeho skvělých úspěších v zahraničí a jeho styl je mi velmi blízký. Když jsem mu před pár týdny zavolal, že mám chuť na nějakou zajímavou osmdesátkovou elektroniku, jestli by něco nezkusil, tak mi jeho zájem udělal velkou radost. Největší peckou ale bylo, že mi doslova pár hodin po mém zavolání, přistál do mailu první nástřel demoverze této skvělé písničky. A bylo to tam. Přesně jak jsem chtěl a bez dalších zbytečných keců. Střetli jsme se v jednom bodě a oba nás to prostě jen strašně moc baví,“ vysvětluje MikAel.

Píseň Storyline čerpá ze synth-popu a opírá se o styl 80. let. Rozšiřuje tak další obzory hudebníka MikAela, jehož poslední singl byla balada o samotě s názvem Alone Together, která vloni rezonovala v českých rádiích a vyhrála několik hitparád na Evropě 2 nebo Frekvenci 1.

 

„Tahle píseň je pro mě takovým světlem na konci tunelu a svítí vždycky, když ji zpívám nebo poslouchám. Je o naději a úplně nových začátcích a životních etapách. A když „posvítí“ i na ostatní, kteří třeba hledají nějaká východiska, zkratky nebo cesty, budu moc rád. Možná právě proto jsem ke spolupráci oslovil úplně nového člověka a producenta, který mi dal úplně novou energii. Cítil jsem, že musím vylézt na nějakou vysokou horu, nadechnout se čerstvého vzduchu, co mi rozsvítí mysl, abych se mohl rozhlédnout, kam dál. A tato spolupráce mi to umožnila,“ doplňuje MikAel.

MikAelova poslední deska Easy vyšla v roce 2019 a vyznačovala se specifickým barvitým popem, který byl inspirovaný folkem a chladnějším severským elektrem.

Hudebník Karel Havlíček již nějakou dobu působí zejména v zahraničí. Jeden z jeho aktuálních pracovních úspěchů bylo například komponovaní hudby traileru k poslednímu Batmanovi nebo spolupráce s Leonardem DiCapriem či Nicole Kidman. Má na kontě dvě sólová alba, z nichž loňské s názvem Spoken obsahuje instrumentální skladby. Píše hudbu pro Netflix či zahraniční i české reklamy.

Články, které by tě mohly zajímat