Právě vysíláme

Jaké hudební FLASHBACKY jsme vám hráli tento týden?

22. listopadu 2019 11:10
Jaké hudební FLASHBACKY jsme vám hráli tento týden?

Projeďte si pár skvělých kousků…

Alanis Morissette – You Oughta Know 

Kanaďanka Alanis Morissette vydala You Oughta Know jako hlavní singl na svém třetím studiovém albu. Poprvé si ho veřejnost mohla poslechnout 7. července roku 1995. Po dvou komerčně úspěšných deskách, které Alanis vydala u labelu MCA Records Canada, se zpěvačka rozhodla jít vlastní cestou. Seznámila se s hudebním manažerem Scottem Welchem a z rodné Ottavy se přestěhovala do Los Angeles. Tam se seznámila s přítelem a producentem Jimmy Boylem a spolu s hudebníky z Red Hot Chilly Peppers tam složili a nahráli tento song.

 

Red Hot Chilly Peppers – Give It Away

Hit od americké rockové skupiny Red Hot Chilly Peppers z jejich pátého studiového alba Blood Sugar Sex Magik. Na světlo světa byl song vypuštěn 4. září roku 1991 a událo se tak pod labelem Warner Bros. Records. Skladbu napsali kytarista John Frusciante a bassista Flea v průběhu jedné jamovací session měsíce před začátkem nahrávání alba.

 

Aerosmith I Don´t Want To Miss A Thing  

Rockovou baladu I Don´t Want To Miss A Thing složili američtí hard rockoví bozi z Aerosmith pro slavný snímek Armageddon (1988) v hlavní roli s Brucem Willisem a Liv Tylor, dcerou frontmana skupiny, Stevena Tylera. Jde o jednu ze čtyřech písní, kterou Aerosmith pro film složili. Ty další tři byly: What Kind of Love Are You On, Come Together a Sweet Emotion.

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat