Právě vysíláme

Půlnoční a další! Představujeme FLASHBACKY tohoto týdne

20. prosince 2019 10:29
Půlnoční a další! Představujeme FLASHBACKY tohoto týdne

Přinášíme vánoční pecky let minulých…

Václav Neckář feat. Umakart – Půlnoční

Po mozkové mrtvici, která Václava Neckáře na nějaký čas odvedla od hudby, ho v roce 2011 čekal velký comeback. Ten se mu povedl díky hitu Půlnoční, který nazpíval spolu s kapelou Umakart. Úspěch songu, který vznikl u příležitosti uvedení filmu Alois Nebel, ale nikdo nečekal. „Vždyť ta písnička v tom filmu skoro není. Natočila se hlavně jako jeho propagace,“ nechal se Václav Neckář později slyšet. Hit měl však ohromný úspěch a rychle se stal jednou z nejhranějších českých vánočních písní.

Chris Rea Driving Home For Christmas   

Inspirace pro tento song přišla, když Chris Rea zůstal viset ve sněhových závějích v husté dopravě. „Koukal jsem po tvářích ostatních řidičů, kteří všichni vypadali tak naštvaně. A jen tak z legrace jsem si začal broukat ‚We’re driving home for Christmas…‘ Pak, kdykoliv nám do auta zasvítila světla, začal jsem si slova písně zapisovat,“ popsal vznik tohoto vánočního hitu jeho autor.

Dan Bárta – Na nebi svítí

Autorem původního songu s názvem Please Come Home For Chistmas (1960) je americký bluesový zpěvák Charles Brown. Známá je i verze od Bon Jovi. Od roku 1994 má píseň i českou verzi v podání Dana Bárty (text napsal Ivan Hlas).

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat