Právě vysíláme

Vítejte u FLASHBACKŮ tohoto týdne! Jaké pecky minulosti jsme vám hráli tento týden?

17. ledna 2020 10:00
Vítejte u FLASHBACKŮ tohoto týdne! Jaké pecky minulosti jsme vám hráli tento týden?

Pojďte s námi zpátky do starých časů…

John Farnham – You’re The Voice 

Song You’re The Voice vzešel z pera Andyho Qunta, Keithe Reida a Chrise Thompsona. Nazpíval ho australský zpěvák John Farnham a vypuštěn byl jako singl v září roku 1986 ještě před vydáním Farnhamova alba Whispering Jack. You’re The Voice se stal jedním z největších hitů Austrálie roku 1986 a v tabulce singlů kraloval celých sedm týdnů (od 3. listopadu 1986 do 21. prosince 1986). Na ARIA Music Awards 1987 vyhrál cenu Singl roku.

 

Chris Rea – Josephine

Josephine je jedna z nejznámějších písní, kterou napsal a nazpíval britský zpěvák a skladatel Chris Rea. Vydána byla 22. června roku 1985 na albu Shamrock Diaries. Chris Rea ji napsal pro svou dceru, Josephine, později složil song i pro svou nejmladší dceru Julii. Skladba Julia vyšla na desce Espresso Logic (1993).

 

Boyzone – Picture Of You

Irský boyband Boyzone vydal Picture Of You jako první singl svého třetího studiového alba Where We Belong v roce 1998. Napsal ji frontman kapely Ronan Keating spolu s Eliotem Kennedym a produkčním týmem Absolute. Keating za ní následně dostal ocenění Ivor Novello Award. Hojně bývá spojována s filmem Mr. Bean: Největší filmová katastrofa, který si ji vypůjčil jako ústřední melodii.

 

Zdroj: YouTube

Články, které by tě mohly zajímat