Právě vysíláme

Automobilka SONO MOTORS představuje auto, které se pomocí solárních panelů nabíjí za jízdy!

18. srpna 2018 12:10
Automobilka SONO MOTORS představuje auto, které se pomocí solárních panelů nabíjí za jízdy!

Na první pohled to zní jako paradox: cenově dostupné auto jedoucí na elektrický pohon s pomocí solárních panelů? To si snad děláte legraci! Jenže malá automobilka Sono Motors v Německu právě představila nový model Sion a lámou s ním dlouho zavedené mýty o elektromobilech!

Německá automobilka Sono Motors se s prvním modelem Sion nebála zariskovat a zdá se, že se ji to vyplatilo! Karosérii malé „elektro-mini“ Sion zdobí 330 solárních panelů, které autu umožňují nabíjet baterii za jízdy pomocí solární energie. Podle generální ředitelky Laurin Hahn tak můžou řidiči za příznivých okolností získat až 30 kilometrů navíc, než budou auto znovu muset nabít. Model Sion je tak prvním autem v historii, které si dokáže samo nabít baterii za jízdy pomocí solární energie.

ČTĚTE TAKÉ: LAMBORGHINI chystá novinku: Auto, které se vám samo opraví!

Tenhle elektrický „super-vůz“ není jen snem každého ekologa, ale dokáže i pořádně zabrat! Motor zdobí síla 109 koní a maximální rychlost vozu činí 104 km/h, což pro menší vůz jedoucí na elektrický pohon není vůbec špatné! Řidiči si v autě navíc budou moci nabít notebook, nebo dokonce i vysavač, pokud doma nezafunguje elektřina! Sion půjde do prodeje příští rok za cenu 16 000 eur, což je zhruba 411 000 Kč. Řidiči si na internetu můžou Sion předobjednat už teď, ale musí si pospíšit! Počet objednávek už činí přes 6 000 a určitě ještě poroste!

 

Zdroj: TopGear, Sonomotors.com

Rolls Royce Phantom I Jonckheere Coupe: Auto, které si zamilujete

Články, které by tě mohly zajímat