Právě vysíláme

Necítí se být mužem ani ženou. Extravagantní JEFFREE STAR má za sebou příběh, který by jste nečekali!

20. března 2019 15:10
Necítí se být mužem ani ženou. Extravagantní JEFFREE STAR má za sebou příběh, který by jste nečekali!

Jeffree Star dnes už dávno patří mezi pojem a ikonu uměleckého světa. I když se velice rád obklopuje růžovou barvou, jeho život až tak úplně růžový nebyl.

Během let si vybudoval vlastní firmu s ohromnou továrnou, ve které tvoří úchvatné paletky, make-upy, štětce, beauty blendery, tvářenky, rtěnky, prostě všechno, co si může člověk s láskou pro make-up přát. Vše, co vyrábí je „cruelty-free“ nebo-li netestováno na zvířatech. Jeho sarkasmus, inteligence a smysl pro humor baví miliony lidí po celém světě. Podívejme se na tohoto extravagantního umělce a jeho vysvěný život trochu blíže.

Narodil se jako Jeffrey Lynn Steininger v Orange County v Kalifornii. Jeho otec spáchal sebevraždu, když byl Jeffree malé dítě, takže zůstal sám se svojí matkou Laurie Steininger. Ta se v té době přiživovala jako modelka a často byla pryč na módních přehlídkách.

Jeffree byl introvertní a uzavřený, tajně si  půjčoval šminky své mámy i její garderobu a žil si ve své malé izolované bublině, úplně mimo okolní svět. V pozdějších letech začal čím dál víc pronikat do tajů make-upu a vzhlédl se v líčení, kterému absolutně propadl. Netrvalo dlouho a mladý Jeffree začal chodit nalíčený v podstatě každý den, čímž si samozřejmě vysloužil dlouhé roky šikany.

Později se přestěhoval do Los Angeles, kde vystudoval střední školu, pořídil si – dle vlastních slov – falešnou občanku a začal se potulovat po nočních klubech, kde se snažil oslovovat známé celebrity i make-up artisty. Netrvalo dlouho a smetánka začala Jeffreeho zvát na své soukromé akce a večírky. Více a více známých lidí se na něj obracelo s prosbou, aby je nalíčil, a jeho popularita nezastavitelně rostla.

Jak sám říká, nebylo to zrovna nejjednodušší období jeho života. I když se mu začal plnit jeho sen, většinu peněz investoval do make-upu a většinou mu zbylo opravdu pramálo na vlastní obživu.

Dnes je z malého introvertního chlapce velká ikona make-upového průmyslu. Jeho kosmetika se prodává ve velkém a pyšní se tím, že není testována na zvířatech. „Celá linie Jeffree Star Cosmetisc je cruelty-free. Make-up je pro lidi, ne pro zvířata. Naše produkty se netestují na zvířatech a jejich složky také odbíráme z cruelty-free míst. Garantujeme to na 100 %.“ tvrdí Jeffree.

Jeffree Star se svými modelkami

Jeffree si během své cesty za snem odskočil i k hudební kariéře. Jeho album Beauty Killer se dostalo na 7 místo v Billboard Top Electronic Albums. Na jeho písni Lollipop Luxury  dokonce hostuje i rapperka Nicki Minaj.

V jednom rozhovoru Jeffree prozradil: „Strávil jsem osm let cestováním po světě a vkládal jsem svou krev, pot a slzy do hudby. Vždy jsem však snil o vytvoření vlastní make-up linie.“ 

A tak se po dlouhých letech vrátil znovu k tomu, co chtěl vždy dělat, tedy k make-upu.

Jeffree v jednom ze svých videoklipů.

Jeffreeho extravagantní vzhled doplňuje i záplava tetování různých druhů, velikostí a významů. Na jeho pokožce najdete skutečně vše od monogramu Louis Vuitton na prstech, přes nejznámější umělecká díla a mnohé tváře slavných osobností jako Audrey Hepburn, Elvis Presley či Kurt Cobain. Hrdě tvrdí, že každé z jeho tetování má pro něj hlubší smysl.

Mimo jiné je dnes z Jeffreeho velice známý youtuber. Investuje do nemovitostí a do marihuanového průmyslu. Před pár dny mu vyšla nová kosmetická řada s názvem Blue Blood, která je mimo jiné uvedena i na české trhy.

Zdroj: youtube.com, wikipedia, jeffreestarcosmetics.com, instagram

Podívejte se, jak vznikal film Avengers: Infinity War

Články, které by tě mohly zajímat