Právě vysíláme

ReFresh Bistro, ambiciózní projekt stravování pro studenty, přichází do českých škol

26. července 2021 12:51
ReFresh Bistro, ambiciózní projekt stravování pro studenty, přichází do českých škol

První pilotní provozovnu založili v roce 2017. Od té doby jejich síť školních bister neustále roste. „Rychlost otevírání nových poboček je větší, než jsme čekali. Do roku 2026 plánujeme otevřít naši 70. pobočku,“ říká Mgr. Lucie Benešová, ředitelka konceptu ReFresh Bistro.

Největší síť školních bufetů v Česku, ReFresh Bistro, nabízí studentům středních škol po celé republice denně čerstvé potraviny včetně široké nabídky studených i teplých pokrmů a nápojů.

Hlavním problémem je podle ředitelky společnosti nutnost co nejrychleji obsloužit velké množství zákazníků v krátkých přestávkách. „Rychlost a kvalita obsluhy je naším hlavním pilířem. Abychom vyšli studentům co nejvíce vstříc, připravujeme zavedení samoobslužných pokladen, které ještě zrychlí a zkvalitní obsluhu našich bister. Instalace již započala a do konce roku 2021 budeme mít samoobslužnými pokladnami pokryto více než 40 % našich poboček“ uvádí Mgr. Lucie Benešová, ředitelka společnosti.

Díky širokému sortimentu nabízených potravin působí ReFresh Bistra i na školách, kde platí tzv. pamlsková vyhláška. „Máme elektronický systém čipových karet, díky kterému pokladna pozná, který student si může a který si nemůže koupit méně zdravé produkty, které pamlskové vyhlášce nevyhovují.“ říká Filip Calta, provozní ředitel konceptu ReFresh Bistro.

  • Založení: 2017 (první pilotní provozovna)
  • Velikost sítě: 35 provozoven (18 provozoven v tomto školním roce + 17 nových od září 2021)
  • Počet obsluhovaných zákazníků: cca 30 000 studentů
  • Plán rozvoje: do roku 2026 zdvojnásobit velikost sítě (celkový počet 70 poboček)

Články, které by tě mohly zajímat