Právě vysíláme

Vznáší se nad PLAYBOY modelkami prokletí? Osudy krásných playmates tvoří dost morbidní seznam smrtí

19. února 2019 12:10
Vznáší se nad PLAYBOY modelkami prokletí? Osudy krásných playmates tvoří dost morbidní seznam smrtí

Vzniklo opravdu velké množství konspiračních teorií, článků a příběhů o tom, že pánský časopis Playboy na svoje modelky snad snášel jakési prokletí. Nebo to všechno byla opravdu jen shoda náhod? Co myslíte?

Dorothy Stratten, rodným jménem Dorothy Ruth Hoogstraten, si bohužel svým životním příběhem a hlavně smrtí zaslouží první místo v trošku morbidní příčce zesnulých playmates a že jich bylo opravdu hodně.

Sladká Dorothy, dívka z Vancouveru, která svou figurou a rozkošným kukučem nenechala snad jediného muže v klidu a to už v dobách, kdy jako 18letá pracovala ve fastfoodu Dairy Queen.

Ze servírky modelkou

Právě tam si jí všiml Paul Snider, přezdívaný „Jewish Pimp“ chcete-li židovský pasák, tomu bylo hned jasné, že z mladé krásky dokáže vytřískat neskutečný balík peněz a přemluvil jí k nafocení erotických snímků, které se následně zaslali do Playboye. Tomu předcházelo dvoření, večeře, šperky a hlavně slůvka lásky, která na ní zaručeně působila ze všeho nejvíc. Tou dobou si totiž nevěřila a hlavně si připadala jako normální, nevýrazná a zakřiknutá dívka.

Sláva na sebe samozřejmě nenechala dlouho čekat, protože zakladatel a vydavatel Playboye Hugh Hefner v ní viděl to samé, co Paul – a to stroj na peníze. Roku 1979 jí byla věnována dvoustrana v časopise Playboy, kde zářila jako srpnová Miss.

Dostala se až na filmová plátna

Později si dokonce zahrála po boku Audrey Hepburn ve filmu A všichni se smáli ten se bohužel dostal do kin až rok po Dorothyně smrti. Později se Dorothy seznámila s režisérem Peterem Bogdanovichem, který natočil známé filmy jako Papírový měsíc nebo oscarový film Poslední představení a stala se jeho milenkou. V té době už byla provdaná za svého objevitele Paula Snidera.

Dorothy Stratten

Dorothy Stratten

Od té chvíle už celý příběh začíná pomalu ale jistě nabírat strmý spád.

Psal se 13. srpen 1980, když se mělo řešit majetkové přiznání, formální schůzka, na kterou Dorothy ani osobně nemusela, její právníci by to vyřešili za ní a taky jí tuhle možnost vřele doporučovali. Jenže Dorothy se chtěla s Paulem ještě osobně rozloučit, možná kvůli špatnému svědomí, zažádala přeci o rozvod a opustila ho kvůli jinému muži, jednoduše na osobní schůzce trvala.

Smutný a předčasný konec

Paul odtáhl Dorothy do ložnice, kde jí přivázal k posteli a několikrát znásilnil a zastřelil.

Potom obrátil zbraň proti sobě.

Možná jediný muž, který Dorothy doopravdy miloval, režisér Petere Bogdanovich se z této události asi nikdy nedostal, ačkoliv si později vzal Dorothynu mladší sestru Louise. Posléze také vypovídal o tom, že známý Playboy boss Hugh Hefner měl mladičkou modelku znásilnit a to v začátcích její kariéry, ten to samozřejmě nikdy nepřiznal.

Zdroj: reelrundown.com, washingtonpost.com, ranker.com, biography.com

Články, které by tě mohly zajímat