Právě vysíláme

IKEA zveřejnila recept na své legendární masové kuličky. Můžete si je připravit doma!

21. dubna 2020 12:10
IKEA zveřejnila recept na své legendární masové kuličky. Můžete si je připravit doma!

Švédský obchodní dům Ikea je známý díky prodeji nábytku. Mezi zákazníky je také ale velmi oblíbený kvůli svým masovým kuličkám s omáčkou, které řada lidí zbožňuje.

Masové kuličky zná většina návštěvníků tohoto obchodního řetězce. A protože je nyní Ikea kvůli pandemii koronaviru zavřená, rozhodlo se vedení švédského řetězce recept na oblíbené masové kuličky zveřejnit na sociálních sítích. Zákazníci si tak mohou doma připravit svoje vlastní. Zde je recept:

Pro přípravu 16 – 20 ks masových kuliček budete potřebovat:

500 gramů mletého hovězího masa, 250 gramů mletého vepřového masa, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 100 gramů strouhanky, 1 vejce, 5 lžic plnotučného mléka, sůl a pepř na dochucení

Ingredience pro smetanovou omáčku:

Olej, 40 gramů másla, 40 gramů hladké mouky, 150 mililitrů zeleninového vývaru, 150 mililitrů hovězího vývaru, 150 mililitrů smetany, sójovou omáčku a dijonskou hořčici.

Vytvarujte masovou směs do malých kuliček. Umístěte na čistou desku, přikryjte a skladujte v ledničce po dobu 2 hodin (aby kuličky udržely tvar při vaření). Na pánvi zahřejte olej na střední teplotu. Když je rozpálený, opatrně přidejte masové kuličky a opečte ze všech stran. Po opečení přidejte do ohnivzdorného nádobí a přikryjte. Poté je dejte do horké trouby a na 180 stupňů Celsia vařte dalších 30 minut.

 

Smetanová omáčka:

Rozpusťte máslo na pánvi. Rozšlehejte mouku a pokračujte ve vaření za stálého míchání po dobu 2 minut. Přidejte zeleninový vývar a hovězí vývar a dál míchejte. Přidejte hustou dvojitou smetanu, sojovou omáčku a dijonskou hořčici. Přiveďte k varu a nechte omáčku zhoustnout. Až budete připraveni k jídlu, podávejte s brambory, hranolky, nebo s bramborovou kaší.

 

Zdroj: Twitter, CNN

Články, které by tě mohly zajímat