Právě vysíláme

KOKU je nejstarší ženou na světě! Smutně však tvrdí, že nezažila ani jediný šťastný den

26. května 2018 14:10
KOKU je nejstarší ženou na světě! Smutně však tvrdí, že nezažila ani jediný šťastný den

Dlouhověkost je výhra, myslí si řada lidí. Koku z Čečenska však nesouhlasí!

Koku Istambulová pochází z Čečenska a je jí údajně neuvěřitelných 129 let. Podle údajů v jejím pasu se narodila 1. června 1889.

Ačkoliv žena stále dobře mluví a je schopná se sama najíst i pohybovat, její dlouhověkost není žádná pohádka. „Na světě je hodně lidí, kteří žijí dlouho, sportovci, nebo ti, kteří zdravě jedí a nestresují se, ale já nemám ponětí, jak jsem se dožila takového věku. V životě jsem neměla jediný šťastný den. Vždycky jsem jen tvrdě pracovala na zahradě. Jsem unavená a dlouhý život je pro mě trest,“ uvedla Koku pro server DailyMail s tím, že by si přála, aby byla už dávno mrtvá, protože po celý život nikdy neměla čas na zábavu.

ČTĚTE TAKÉ: 18 vychytávek, které se ti zachrání život. To musíš vidět!

Během svého dlouhého života stařenka přežila několik svých dětí. Syn jí zemřel ve věku šesti let. Dcera Tamara pak zemřela před pěti lety v rovněž úctyhodném věku 104 let.

Koku rovněž na vlastní kůži pocítila mnoho historických událostí. Většina z nich však nebyla vůbec veselá. „Přežila jsem ruskou občanskou válku, druhou světovou válku, deportaci našeho národa v roce 1944 a dvě čečenské války. A jsem si jistá, že můj život opravdu šťastný nebyl. Vzpomínám si také na děsivé nacistické tanky, které během války míjely náš rodinný dům na vesnici v Čečensku,“ říká.

 

Zdroj: DailyMail

Dračí královna prozradila, co se bude dít v poslední sérii Hry o trůny: Totálně mě to zničilo

Články, které by tě mohly zajímat