Právě vysíláme

Bizarní situace: Dvě církve v Kalifornii se proměnily na striptýzové kluby, aby mohly mít otevřeno

13. prosince 2020 15:10
Bizarní situace: Dvě církve v Kalifornii se proměnily na striptýzové kluby, aby mohly mít otevřeno

Dvě kalifornské církve se na nynější situaci rozhodly reagovat opravdu bizarním způsobem: kvůli koronaviru musí mít kostely v americkém státě zavřeno. Jinak jsou na tom striptýzové kluby, církve se tak proměnily právě na ně.

Šílená situace si zaslouží šílené řešení, alespoň tak to vypadá podle jednání dvou kalifornských církví. Ty reagují na současné opatření, kvůli kterým jsou v Kalifornii zavřené kostely. Na rozdíl od striptýzových klubů. Proto se církve rozhodly formálně proměnit právě na ty.

„Striptýzové kluby (nikoli kostely) mají při lockdownu výjimku a náš guvernér je pokládá za nezbytné,“  uvedl k situaci pastor jedné z církví Jurgen Matthesius a dodal: „Takže jsme se rozhodli, že jsme nyní přátelský rodinný striptýzový klub.“

K řešení, které zároveň představuje povedenou satiru na nynější situaci se připojil i Rob McCoy z další církve, který zároveň kalifornskému guvernérovi poslal dost ostrý vzkaz: „Starší lidé jsou osamělí a bezdůvodně izolovaní. Nikdo se nemůže ani zúčastnit pohřbu svých blízkých. Je naší povinností lidi podporovat. A tak končíme s tvou tyranií.“

Případ teď řeší Nejvyšší soud: je zřejmé, že buď udělí kostelům také povolení otevřít, nebo naopak uzavře striptýzové kluby.

 

Zdroj: novinky.cz, Twitter

Články, které by tě mohly zajímat