Právě vysíláme

Dva bývalí agenti CIA popsali, jaké je pracovat pro slavnou zpravodajskou službu

5. října 2020 9:10
Dva bývalí agenti CIA popsali, jaké je pracovat pro slavnou zpravodajskou službu

Populární server Unilad pořádal dva rozhovory s bývalými agenty zpravodajské služby CIA o tom, jaké je pracovat pro jednu z nejznámějších institucí na světě. Jaké povahové rysy vnímají za klíčové pro práci tajného agenta?

Dobří společníci, kteří se umí rychle adaptovat

Dva bývalí agenti CIA popsali serveru Unilad, jaké typy lidí hledá jedna z nejslavnějších zpravodajských služeb na světě. Podle Lindsay Moran, již pracovala pro CIA v letech 1998 – 2003, se agent musí rychle vyznat v prostředí města. Klíčový povahový rys je tak dobrá práce s lidmi a schopnost rychle navázat cenné kontakty.

Tento názor sdílí i bývalý agent Matthew Bradley. Bývalý americký agent dodal, že všechny důležité vlastnosti a metody práce se lze naučit. Bradley i Moran se shodují v tom, že agenti musí být časově flexibilní a nesmí se sesypat v rizikových situacích.

 

Práce pro CIA ovšem není zdaleka procházka růžovým sadem. Oba bývalí agenti se shodují v tom, že nejhorší na práci je, že ji musí tajit před okolním světem. Agenti jsou tak často odtržení od svých rodin, aniž by někdo věděl, co vlastně dělají či kde jsou.

Myslíte si, že máte na to stát se agentem CIA?

Zdroj: Unilad, Shutterstock

Články, které by tě mohly zajímat