Právě vysíláme

Herečka ZOË SALDANA vychovává svoje tři syny v gendrově neutrálním prostředí

29. dubna 2019 13:10
Herečka ZOË SALDANA vychovává svoje tři syny v gendrově neutrálním prostředí

Americká herečka Zoë Saldana promluvila o tom, jak spolu s manželem vychovávají syny v gendrově neutrálním prostředí. Je prý důležité, aby děti nezapadly do gendrových stereotypů, ale aby šly svojí vlastní cestou, dokud mají tu možnost, uvedla hvězda filmů Strážci galaxie.

Otevřené přiznání

Zoë Saldana a její manžel, umělec Marco Perego, spolu chovají tři syny: Cye, Bowieho a Zena. Slavná hollywoodská herečka uvedla, že je důležité, aby byla jako rodič otevřená i vůči nestandardním stylům výchovy a podpořila veřejnou diskuzi na toto téma. Čtyřicetiletá herečka pokládá rozhodnutí vychovat svoje tři syny v gendrově neutrálním prostředí za jedno z nejlepších, které mohla zvolit.

Zoë Saldana s manželem Marcem Peregem

Zoë Saldana s manželem Marcem Peregem

Co tento styl výchovy obnáší?

Saldana se svým manželem nechtějí, aby jejich synové podlehli gendrovým stereotypům typu „muži jsou silnější a ženy citlivější“. Vychovávají je tedy v prostředí, kde si děti samy určí, k čemu směřují, nehledě na to, co se od nich jako od členů mužského pohlaví očekává. V jejich pokojíčcích tak kromě aut a klasických klučičích hraček najdete třeba i panenky. Důležitou roli při dodržování zásad tohoto životního stylu hraje podle Saldany i její muž. Ten se údajně nebojí ujmout „ženských“ rolí v domácnosti, zatímco herečka se naopak nevyhýbá těm „mužským“.

Saldana a Perego se vzali v roce 2013 poté, co spolu chodili teprve tři měsíce. Hvězda filmů Avengers, Strážci galaxie a Avatar tvrdí, že nikdy nepoznala muže, který by chápal, že ženy a muže je třeba posuzovat podle stejného měřítka. Tím prvním byl právě až její manžel.

Zoë Saldana

Zoë Saldana

Zdroj: Fox News, The Sun, Instagram, Us Weekly

Články, které by tě mohly zajímat