Právě vysíláme

Je mladá Polka unesenou Maddie? DNA testy ukázaly pravdu

5. dubna 2023 9:10
Je mladá Polka unesenou Maddie? DNA testy ukázaly pravdu

Maddie McCann byla unesená už před šestnácti lety. Čas od času se objeví dívka, která tvrdí, že je právě ona ztracenou dívkou. Například jako před časem Julie Wendell, jež je ztracené Maddie skutečně podobná. Testy DNA však opět zhatily veškeré naděje. Polka dcerou manželů McCannových není.

Julie Wendell se stala internetovou senzací, když se prohlásila za unesenou Maddie McCann. Na sociálních sítích jí přibyli desetitisíce příznivců, kteří se zájmem sledovali její případ, ačkoliv její rodiče od začátku tvrdili, že lže. Svůj příběh dívka na internetu přiživovala fotografiemi ze svého dětství, na kterých byla ztracené Maddie skutečně velmi podobná.

Dívka říkala, že měla v oku stejné znamínko, jako Maddie, které jen „vybledlo“. Navíc uvedla, že od svých rodičů nikdy neviděla rodný list ani fotografie z dětství. Zdálo se tak, že test DNA by mohl být skutečně jen formalitou.

Výsledek však nyní ukázal, že Julie Wendell není Maddie McCann. „Je stoprocentní Polka,“ uvedla pro Daily Mail soukromá detektivka Fia Johansson, která se případem zabývala a poskytla dívce azyl, když jí začaly chodit nenávistné vzkazy. „Tento příběh je mnohem komplikovanější, než by se mohlo zdát. Nejde jen o holku z malého města, která by na sebe chtěla strhnout pozornost. Opravdu věřila tomu, co říká,“ tvrdí detektivka.

Poté, co se Wendell dozvěděla, že není unesenou Maddie, rozhodla se odstěhovat zpět do Polska ke svému otci.

Maddie McCann byla unesená v roce 2007, když byla se svou rodinou na dovolené v Praia da Luz v Portugalsku. V současné době by jí bylo devatenáct let, měla by tedy o dva roky méně než Wendell.

 

Články, které by tě mohly zajímat