Právě vysíláme

Kauza Rangers pokračuje. Skotský hráč měl mít rasistickou poznámku na Nicolae Stanciua

26. března 2021 19:46
Kauza Rangers pokračuje. Skotský hráč měl mít rasistickou poznámku na Nicolae Stanciua

UEFA se údajně zabývá rasistickým výrokem na Nicolae Stanciua. Ten si měl od jednoho z hráčů Rangers vyslechnout poznámku o „rumunském cikánovi“.

Vypjatý duel mezi Slavií Praha a Glasgow Rangers se odehrál už před více než týdnem, ve fotbalových fanoušcích stále rezonuje. Nejen kvůli tvrdé hře skotského celku, ale také proto, co se odehrálo po zápase. Hráče Slavie nejprve nechtěli organizátoři vpustit do útrob stadionu, kde posléze dostal pěstí do obličeje Ondřej Kúdela. Za útokem stál Glen Kamara, který českého hráče obvinil z rasismu.

Případem se zabývá nejen skotská policie, ale také UEFA. Nyní se objevila informace, že by měla vedle zmíněné kauzy vyšetřovat také jednoho z hráčů Rangers, který měl mít rasistické poznámky směrem k Nicovi Stanciuovi. Údajně ho označil slovy „rumunský cikáne“.

Se zprávou přišel instagramový profil Slávistické zprávy, který se podle redakce CNN Prima News jen zřídka mýlí. O rasistické poznámce se objevily také informace na Twitteru. Podle některých má mít UEFA dokonce k dispozici nahrávku, na níž lze rasistické označení Stancia slyšet.

Ani jeden z klubů se k situaci zatím nevyjádřil. Hráč Rangers Kemar Roofe pouze vydal prohlášení, v němž vysvětlil svůj zákrok na brankáře Koláře, který musel ze zápasu odstoupit. „Byla to nehoda. Byl jsem u míče první a ten brankář se se mnou srazil. Nemohl jsem nic dělat,“ uvedl hráč.

 

Zdroj: Instagram, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat