Právě vysíláme

Mladík se stal prvním sportovcem s Downovým syndromem, který dokončil triatlon Ironman

10. listopadu 2020 12:10
Mladík se stal prvním sportovcem s Downovým syndromem, který dokončil triatlon Ironman

Mladý Američan Chris Nikic dokázal zdánlivě nemožné. Jako vůbec prvnímu sportovci v historii se mu podařilo dokončit legendární triatlonový závod Ironman s Downovým syndromem.

Klobouk dolů

Jednadvacetiletého Chrise nezastaví nic. Jakožto vášnivý sportovec chtěl tento mladík dokončit známý závod Ironman. Jedná se o jeden z nejnáročnějších triatlonů na světě, který zahrnuje 3,8 km plavání, 180 km jízdy na kole a 42 km běh.

Doktoři a experti nejprve Chrise od tohoto nápadu odrazovali. „Říkali, že nemůžu nic,“ uvedl Chris pro server Orlando Sentinel. „Já jsem jim ale vzkázal, ať toho nechají. Neměli pravdu!“

Chris Nikic

Chris Nikic

Vášnivý sportovec spojil síly s týmem Special Olympics, který mu pomohl s náročným tréninkovým programem a přípravou na závod. Navzdory všem očekáváním se Chrisovi podařilo závod dokončit, a to v úctyhodném čase 16 hodin 46 minut. Neuvěřitelný výkon!

A co nyní Chrise čeká? Mladík uvedl, že na příští rok připravuje ještě větší plány. „Strategie bude stejná,“ napsal Chris na Instagramu„Zlepšovat se o jedno procento každý den.“

My Chrisovi držíme palce a doufáme, že se mu tento sen podaří splnit!

Zdroj: SportBible, Orlando Sentinel, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat