Právě vysíláme

Nedostatek hranolek i plesnivé burgery. Ruská verze McDonald’s hlásí problémy

12. července 2022 9:10
Nedostatek hranolek i plesnivé burgery. Ruská verze McDonald’s hlásí problémy

Ruský řetězec Chutné a tečka, který nahradil McDonald’s, trpí nedostatkem brambor. V některých pobočkách už přestal prodávat hranolky, podle společnosti by se do nabídky měly vrátit až během podzimu.

Měsíc po otevření ruské verze McDonald’s mají pobočky Chutné a tečka problémy. Docházejí jim brambory vhodné pro výrobu hranolek. Jak vysvětluje ruská tisková agentura Tass, úroda byla minulý rok slabá, proto je nedostatek surovin. Od domácích pěstitelů je pak obtížné brambory importovat.

V prohlášení ministerstva zemědělství přitom stojí, že brambor nedostatek rozhodně není a snaží se bagatelizovat veškeré obavy. „Ruský trh je plně zásoben bramborami, včetně těch zpracovaných. Navíc čekáme na plody z nové sklizně, což vylučuje možnost nedostatku.“

Síť Chutné a tečka však musí řešit i další problémy. Na sociálních sítích se objevují fotografie plesnivých housek a prošlých omáček, které společnost nabízí zákazníkům. „Nemusíte lidi otrávit, vyřešte si to nějak,“ napsal jeden ze zákazníků řetězce na sociální síť Telegram. Další zákazníci si stěžovali na nedostatek sýru v cheesburgerech.

První McDonald’s byl v Rusku otevřený v roce 1990. Kvůli invazi na Ukrajinu se však z tamního trhu na jaře stáhl. Jeho prodejny převzal Alexandr Govor, který předtím provozoval více než dvacet restaurací právě značky McDonald’s na Sibiři.

 

Články, které by tě mohly zajímat