Právě vysíláme

Šárka Vaňková jako oběť domácího násilí. Zpěvačka popsala život s krutým expartnerem

23. listopadu 2023 12:03
Šárka Vaňková jako oběť domácího násilí. Zpěvačka popsala život s krutým expartnerem

Domácí násilí je bohužel stále problém, s kterým se potýká spoustu žen, ale i mužů. Obětí je i zpěvačka Šárka Vaňková, kterou můžete znát z první televizní SuperStar.

Šárka Vaňková v pořadu 13.komnata promluvila o psychickém a fyzickém týrání, kterého se na ní dopouštěl jeden z jejích expartnerů. Zpěvačka se domnívala, že jde o osudovou lásku, nakonec se však vztah proměnil v peklo. Šárka byla dokonce nucena na veřejnosti maskovat modřiny.

Zpočátku bylo vše zalité slunce a dle zpěvačky se jednalo o zábavného muže, který byl ve společnosti milý. Přítele si dokonce oblíbila i její rodina. Posléze ovšem začalo docházet k nenápadným známkám psychického nátlaku. „Ty věci přicházejí velmi nenápadně, a než si to člověk uvědomí, tak ani neví, že už se něco děje. Začalo to potichu. Psychicky. Třeba začal říkat: Takže ti nejsem dost dobrej… Ten člověk si vytváří takové hranice, které pomalu posouvá,“ popisuje zpěvačka. „Pomaličku si vás začne separovat od lidí. Třeba si pamatuji, že jsem v té době hrozně málo komunikovala s rodinou. Pak přijde první facka, šťouchnutí… Většinou to bývalo v časech, kdy nebyl střízlivý,“ vzpomíná Vaňková s tím, že následovaly sprosté nadávky a fyzické útoky. Skoro dvoumetrový muž na zpěvačku zaútočil s žehličkou v ruce. „Člověk se začne bránit, protože to už není normální, a pak je z toho bitka. Ale já jsem se svou tělesnou konzistencí neměla šanci,“ popisuje.

Šárka se celou věc dlouhou dobu bála řešit, bránil jí v tom strach z odsouzení okolí. Ačkoliv jednou zavolala policii, vše se vyřešilo na místě partnerovou domluvou. Po odjezdu policie ovšem došlo znovu k násilí. „Když páni policajti odjeli, tak jsem dostala ještě jednou. Zavřou se dveře a příběh pokračuje dál. A já jsem nechtěla, aby se o tom psalo. I když jsem byla zaškatulkovaná jako zlatokopka a jak si strašně dobře žiju, tak jsem se strašně bála, že kdybych to začala nějak víc řešit, tak se to někdo dozví a začne se o tom psát,“ dodala.

Vaňková nakonec musela od partnera utéct a kvůli jeho stalkingu byla nucena žít i nějakou dobu v zahraničí. Našla si nový vztah a začala znovu. Nyní zpěvačka už nějakou dobu randí s kolegou, hercem a zpěvákem Petrem Ondráčkem.

Články, které by tě mohly zajímat