Právě vysíláme

Šokující fotografie lvů v zoologické zahradě. Zvířata jsou na kost vyhladovělá!

25. ledna 2020 14:10
Šokující fotografie lvů v zoologické zahradě. Zvířata jsou na kost vyhladovělá!

Když fotograf Osman Salih zavítal do zoologické zahrady v Súdánu, byl zděšen pohledem na lvi a lvice ve výběhu. Zvířata byla totiž na kost vyhladovělá a doslova jim z těla trčela žebra!

Fotograf snímky nemocných a vyhladovělých lvů zveřejnil na internetu a zároveň rozjel kampaň, která díky finančním příspěvkům může zvířatům pomoct. Pracovníci zoologické zahrady, kde se šelmy nachází, totiž tvrdí, že lvi a lvice rozhodně záměrně nehladoví, ale je prý velmi náročné pro ně shánět potravu. Někteří pracovníci dokonce údajně musí platit část potravy i ze své kapsy. Ani to ale nestačí a lvi prý už ztratili dvě třetiny své tělesné váhy.

„Byl jsem otřesen, když jsem viděl tyto lvi v parku… Jejich kosti vyčnívají z kůže. Vyzývám zainteresované lidi a instituce, aby jim pomohly,“ napsal Osman Salih k fotografiím a uvedl smutnou zprávu, že od jeho návštěvy zoologické zahrady bohužel jedna z lvic zemřela.

Na fotografovy smutné snímky naštěstí zareagovalo mnoho organizací a ochránců zvířat. Osman Salih poté uvedl, že lvům a lvicím dorazilo do zoo maso a organizace na ochranu zvířat Four Paws International by se navíc díky medializaci měla v nejbližší době postarat o rehabilitaci zvířat ve více parcích se zvířaty.

 

Zdroj: Ladbible

Články, které by tě mohly zajímat