Právě vysíláme

Šťabajzna z MASH už má 85 let. Kvůli plastikám ovšem ztratila kouzlo krásné Margaret

6. listopadu 2022 8:10
Šťabajzna z MASH už má 85 let. Kvůli plastikám ovšem ztratila kouzlo krásné Margaret

Seriál MASH je dnes již ikonickým televizním dílem, který se stále objevuje na obrazovkách. Jednou z hlavních a velmi oblíbených rolí je major Margaret Houlihanová, kterou si zahrála herečka Loretta Swift.

Loretta Swift oslavila 85. narozeniny, a ačkoliv patří v seriálu MASH za velkou krásku, ve skutečnosti se herečka nesmířila se stárnutím a propadla plastickým operacím. Ty dnes již starou dámu proměnily v komicky vypadající osobou, která kouzlo Margaret Houlihanové nadobro ztratila. Napíchané rty a vyhlazené vrásky herečce uškodily, než aby přinesly užitek.

Herečka v seriálu MASH

Za ztvárnění role Margaret přezdívanou Šťabajzna získala Swift dvě ceny Emmy. Margaret byla zpočátku seriálu vykreslována jako povrchní žena plně oddaná vojenskému životu. V pozdějších sérií byla ovšem k vidění často její lidská stránka a dobré srdce. Postava Šťabajzny se tedy stala velmi oblíbenou a vystupovala ve všech dílech MASH.

Po skončení seriálu se í na úspěch nepodařilo navázat a objevila se pouze v několika málo filmech. V 90. letech se věnovala dobročinnosti a stala se aktivistkou za práva zvířat. Po rozvodu s manželem, hercem Dennisem Holahanem, se podruhé nevdala.

Loretta Swift dnes!

Články, které by tě mohly zajímat