Právě vysíláme

Vdova po Bryantovi žaluje záchranáře. Prý se smáli nad snímky mrtvého manžela s dcerou

12. srpna 2022 12:24
Vdova po Bryantovi žaluje záchranáře. Prý se smáli nad snímky mrtvého manžela s dcerou

V lednu roku 2020 přišel basketbalový svět o velkou legendu. Kobe Bryant zahynul se svou třináctiletou dcerou a dalšími pasažéry při nehodě vrtulníku. Vdova Vanessa Bryant se nyní rozhodla zažalovat záchranáře, kteří na místě nehody pořídili fotografie.

Vanessa Bryant žaluje policisty a hasiče Los Angeles. Obviňuje je z toho, že na místě nehody nelegálně pořídily fotografie mrtvých členů posádky havarovaného vrtulníku. Právníci vdovy navíc údajně vlastní důkazy o tom, že záchranáři snímky ukazovali kolegům, a ještě se u toho smáli. V Los Angeles začal soudní proces, ve kterém Vanessa Bryant po dotyčných hasičích požaduje vysokou finanční kompenzaci.

Ačkoliv přesná částka není známa, dle médií Bryant odmítla odškodnění ve výši 59 milionů korun a žádá mnohem víc. „Paní Bryantové je zle při pomyšlení, jak se policisté, hasiči a veřejnost dívají na záběry jejího mrtvého muže a dcery Gianny. Žije ve strachu z toho, že ona nebo její děti mohou jednoho dne narazit na internetu na tragické záběry jejich milovaných,“ stojí v oficiální žalobě. Snímky by se ovšem na světlo světa nikdy dostat neměly, protože policie údajně všechny fotografie smazala.

Tragický pád helikoptéry nepřežil basketbalista Kobe Bryant a dalších osm lidí na palubě. Za havárii mohlo špatné počasí a neprofesionalita pilota. V den tragédie totiž byla špatná viditelnost a zakázáno létat měly i bezpečnostní složky. Vanessa Bryant proto žaluje i přepravní společnost, které vrtulník patřil.

Kobe Bryant se svou rodinou

Články, které by tě mohly zajímat