Právě vysíláme

„Vyfotil jsem Lochnesku,“ říká Ricky Phillips. „A vypadá jako pták.“

23. prosince 2018 14:10
„Vyfotil jsem Lochnesku,“ říká Ricky Phillips. „A vypadá jako pták.“

Stokrát to tu bylo a stokrát ještě bude. BYLA VIDĚNA! Lochnesská příšera, Lochneska, Nessie. Mytické stvoření, které údajně žije ve skotském jezeře Loch Ness (ačkoliv správně bychom měli říkat v jezeře Ness, neboť „loch“ je skotské označení pro jezero).

Jako poslední do dlouhé řady pozorovatelů přibyl Ricky Phillips, turistický průvodce a autor knih o vojenské historii. V čem se jeho svědectví liší od těch předchozích? Ricky tvrdí, že Lochneska vypadá spíš jako pták než jako ještěr. V čem je tenhle případ podobný všem předchozím? Fotografie údajné nestvůry je poněkud nekvalitní.

Příběh o tom, jak snímek vznikl, nechme vyprávět samotného Rickyho. „Už středu předtím jsem zaslechl zvláštní zvuk … Zněl kovově, ale taky jako by něco odfukovalo, trochu jako Darth Vader.“ Ricky slyšel delfíny, velryby i tuleně, ale něco podobného prý nikdy předtím neslyšel. Dokonce už tehdy zahlédl kus čehosi šedého, co připomínalo ploutev. „Ale i když ten zvuk byl vážně divný, dál jsem se tím příliš nezabýval.“

Tím však jeho dobrodružství neskončilo. „Procházel jsem kolem jezera a pořizoval zrovna pár fotek, když jsem znovu zaslechl to podivné chrčení. Podíval jsem se tím směrem a uviděl jsem dlouhý šedý krk a úzký obličej, sotva šest metrů ode mě, pak se (ten tvor) otočil a během několika vteřin zmizel,“ líčí Ricky svůj vzrušující zážitek. „Uvědomil jsem si, že se mi povedlo to vyfotit. Rychle jsem zazoomoval a uviděl jsem stvoření, které vypadalo jako obrovitánský pták s výčnělky nad očima a čímsi podobným zobáku místo tlamy.“

A jak se Ricky snaží veřejnost přesvědčit, že to, co tvrdí a co zachytil na fotografii, je skutečné? Jde na to vskutku šalamounsky. „Kdybych chtěl Nessie zfalšovat, určitě bych ji udělat míň jako ptáka a víc jako… představu, kterou jsme si o její podobě vytvořili.“ Tak co, budeme mu věřit? Anebo se zařadí mezi stovky a tisíce upovídaných hochštaplerů?

Zdroj: TheSun.co.uk

 

Galerie: Nejkrásnější fotky roku 2018 z National Geographic

Články, které by tě mohly zajímat