Právě vysíláme

FESTIVAL OKOŘ 2011

29. června 2011 19:30
FESTIVAL OKOŘ 2011

20. 8. na Okoři

Srpnový festival Okoř se po jednoroční odmlce vrací 20/8

Vstupenky v předprodeji do 10/7 za výhodnější cenu!

Legendy jsou zpět. První z nich je 11. ročník srpnového festivalu Okoř, který se bude konat tradičně předposlední srpnovou sobotu 20/8 po jednoroční odmlce.

Druhou je pověstná dámská kapela Panika.

Panika se dala opět znovu dohromady, aby zahrála speciálně na tomto festivalu. Skupina, původně založená v roce 1986, se stala doslova kultovní v bývalém komunistickém Československu a zapsala se nesmazatelně do hudebních dějin české populární hudby. Část repertoáru vyšel na jediném albu, které skupina vydala s názvem „Panika“. S největší pravděpodobností se tak dočkáme jejich největších hitů „Holky z tý druhý party“, „Bezděz“ nebo odvazovkuTak ať“.

Důvodů, proč se festival těší tak velké oblíbenosti je více. Nejdůležitějším je určitě pečlivě volený program, krásné a příjemné prostředí, péče o všechny návštěvníky (i ty nejmenší), zajištěná autobusová kyvadlová doprava z Prahy a Kladna či stanové městečko.

Navíc do 10/7 si můžete koupit vstupenky v předprodeji Ticketportal za nejvýhodnější cenu.

Těšit se můžete i na Chinaski, Nightwork, Tomáše Kluse, Xindla X, Eddie Stoilow, Vypsanou Fixu, Čechomor, Gipsy.cz, Paniku, Debbi a Děda Mládek Illegal Band.

Pravidelně aktualizované informace naleznete na www.festivalokor.cz a na facebookovém profilu festivalu Okoř

Ceny vstupenek:

  • v předprodeji od 1/6 do 10/7 – 350,- Kč
  • v předprodeji od 11/7 do 19/8 – 400,- Kč
  • na místě v den konání festivalu od 13:00 hodin (pokud budou k dispozici) – 450,- Kč
  • děti do 12 let a vozíčkáři mají vstup zdarma

Mediálními partnery jsou: Evropa 2, Metro a Mediafax

Line-up:

13:00                                   otevření areálu

14:00                                    Debbi                                                         

14:40                                    Vypsaná fixa                                                

15:35                                    Tomáš Klus                                                 

16:40                                    Gipsy.cz                                                       

17:45                                    Eddie Stoilow                                            

18:55                                    Čechomor                                                  

20:15                                    Nightwork                                        

21:25                                    Xindl X                                              

22:35                                    Chinaski                                                     

23:50                                    Panika                                                         

00:50                                    DMIB                                                          

 

Informace o účinkujících:

Debbi – www.debbi.cz

Mladá a talentovaná zpěvačka, která zabodovala na tuzemských rádiích s písní „Touch The Sun“. Za ní si odnesla sošku Anděla v kategorii „píseň roku 2010“. Debutové album se stejnojmenným názvem „Touch The Sun“ vyšlo na jaře tohoto roku. Zájem fanoušků i kritiky Debbi velmi rychle vrhl na koncertní pódia a tak se svou novou kapelou, založenou na výborné instrumentaci a hlavně na vokálních aranžích, zažívá své první festivalové a koncertní kroky.

Vypsaná fixa – www.vypsanafixa.cz

Stálice na naší klubové a festivalové scéně. Svou tvorbu charakterizují jako punk, respektive punk-pop. Největším vzorem Vypsané fixy byli a jsou Pixies. Jsou především koncertní kapelou, hrají po celé republice a vyjíždí i za hranice (Polsko, Německo, Holandsko, Itálie). Drží si stovku koncertů ročně. Během koncertního života, kapela je na turné prakticky pořád, už ale zase pracuje na albu novém.

Tomáš Klus – www.tomasklus.cz

Sympatický mladý písničkář, který boří mýty o malé návštěvnosti koncertů. Jeho diář je plný daleko dopředu a vyprodané koncerty napříč republikou jen dokazují, že jeho písně si získaly věrné posluchače. Na koncertech ho doprovází kytarista Jiří Kučerovský. Tomáš Klus připravuje nové album, které by mělo vyjít na podzim tohoto roku.

Gipsy.cz – www.gipsy.cz

Za pár let působení se stali jedním z nejznámějších českých hudebních reprezentantů nejen na domácích pódiích, ale i ve světě – od Glastonbury po Ljubljanu, od Lisabonu přes Kyjev až po Soul. Na jaře poslali do radiového éteru nový singl „Desperado“ z právě připravovaného alba. Písně z něj představí i pod hradem Okoř. Samozřejmě nebudou chybět osvědčené hity, slibuje kapela v čele s frontmanem Radkem Bangou.

Eddie Stoilow – www.eddiestoilow.com

Svou kariéru začali v roce 2004 a své první album drze nazvali „Best Of“. Svou vytrvalostí se stali kapelou, která už má svá pevná místa na mapě koncertních štací po celé ČR. Turné odjeli se skupinou Support Lesbiens (2009) a Chinaski (2010), a v roce 2011 jim vyšlo nové druhé album „Oh My God!“. Kdo by neznal jejich hity „Hey You“ nebo „Frozen“. A kapela už se těší, jak si je s nimi zazpíváte v srpnu na Okoři.

Čechomor – www.cechomor.cz

Lidové písně v podání skupiny Čechomor, to je dnes již zaběhlá a kvalitní značka. Skupina to dokazuje i na novém albu s názvem „Místečko“, které vydává v červnu, téměř po 6letech. Jeho producentem je rodák z irského Dublinu žijící v New Yorku – skladatel, kytarista a producent Gerry Leonard. Ke spolupráci si kapela přizvala i další zahraniční osobnosti, např. Tonyho Levina, Douga Yowella nebo Ivana Táslera. Návštěvníci festivalu Okoř se tak můžou těšit nejen na osvědčené čechomorské hity, ale i novinkové písně.

Nightwork – www.nightwork.cz

Kluci v teplácích a neuvěřitelné koncertní nasazení slibují Nightwork návštěvníkům festivalu Okoř. Po vynucené zdravotní pauze jednoho z členů jsou tu zpět, aby své fanoušky potěšili více jak dvacítkou koncertů během letních měsíců.

Xindl X – http://bandzone.cz/xindlx

Elektrické léto. Tímto heslem se Xindl X a jeho kapela řídí při práci na hudebním setu pro letní sezónu. Na letošní Okoř si připravuje speciálně upravené písně, na kterých poukáže na ostřejší a hudebně rozmanitější stránku svého stylu. Momentálně Xindl X přepracovává 12 písní z předchozích 2 alb do nového, električtějšího podání. Slibuje, že některé hitovky budou znít zcela jinak a možná je fanoušci ani nepoznají. Jiným se však nechá jejich původní znění. Ostatně výsledek bude jistě překvapením! Uslyšíte na festivalu Okoř 2011.

Chinaski – www.chinaski.cz

Jeden z hlavních taháků letošní festivalové sezóny. Jaro odehráli ve znamení svého koncertního turné Chinaski Amarok Tour 2011, na konci dubna stihli vydat DVD „Není na co čekat“, které je průřezem podzimních koncertů z jejich halového turné a čeká je nabité festivalové léto a krásně rušný podzim.

Panika

Písně „Holky z tý druhý party“, „Bezděz“ nebo odvazovkuTak ať“ mohou návštěvníci letošního festivalu Okoř slyšet v podání pražské ženské legendární skupiny Panika, která se dala opět dohromady právě pro tento festival. Kapela, původně založená v roce 1986, se stala kultovní skupinou v bývalém komunistickém Československu a zapsala se nesmazatelně do hudebních dějin české populární hudby. Část repertoáru vyšel na jediném albu, které skupina vydala s názvem „Panika". Těšte se, unikátně na festivalu Okoř.

Děda Mládek Illegal Band – www.dedamladek.cz

Hity Ivana Mládka v neuvěřitelném podání této kapely již dostaly nejednoho posluchače a kdo jednou viděl DMIB na živo, ví, že show a písně jako je „Jožin z bážin“ a další prověřené hity v jejich podání, je nezapomenutelným zážitkem. Zvláště pak na rozpálených festivalových pódiích.

Okoř 2009

Články, které by tě mohly zajímat