Právě vysíláme

Fanoušci podepisují petici, aby byla černá díra pojmenovaná po CHRISI CORNELLOVI. Proč?

16. dubna 2019 12:10
Fanoušci podepisují petici, aby byla černá díra pojmenovaná po CHRISI CORNELLOVI. Proč?

Fanoušci podepisují petici a chtějí černou díru pojmenovat po králi grunge, Chrisi Cornellovi. Ten napsal bezpochyby jeden z největších kultovních devadesátkových hitů Black hole Sun, který je dodnes pro mnohé ukázkou nejlepšího songu, které kdy mělo lidstvo možnost slyšet.

„Kvůli tomu, že Chris Cornell měl příznivý dopad na mnoho životů včetně muziky jako takové, jsem požádal vesmírnou agenturu NASAEvent Horizon Telescope Collaboration a všechny astronomy a vědce, kteří se podíleli na tomto objevu, aby podepsali petici ohledně pojmenování černé díry po Chrisi Cornellovi. Byl by to velice neobvyklý a obdivuhodný projev úcty vůči tomuto hudebníkovi a jeho podílu na muzice.“

Po zveřejnění jména mladé vědkyně Katie Boumanové, bez jejíhož algoritmu by historický úspěch astronomů nebyl možný, se svět dozvídá i možný název obří černé díry v centru galaxie Messier 87. Havajský profesor jazyků navrhuje jméno Powehi, které má odkazovat k havajské Písni stvoření Kumulipa.

Nechme se překvapit, jak celá tahle záležitost s pojmenováním černé díry nakonec dopadne. Jaká z těchto dvou variant se zamlouvá vám?

Zdroj: www.altpress.com, loudwire.com.

Články, které by tě mohly zajímat