Právě vysíláme

Dovolená? V Karlovarském kraji!

19. července 2021 0:01
Dovolená? V Karlovarském kraji!

Stále přemýšlíte, kam letos vyrazit?

Láká vás divoká jízda v sedle kola či u vesla loďky, památky ukrývající bájné poklady, tajuplné důlní štoly na seznamu UNESCO nebo chcete jen odpočívat v tiché přírodě? Míst k prozkoumání nabízí Karlovarský kraj opravdu nespočet. Tak neváhejte a vydejte se za zážitky i relaxem do Karlovarského kraje.

Více informací o soutěži ZDE.

 

Poklad?

V srdci Slavkovského lesa najdete hrad a zámek Bečov nad Teplou s významnou zlatnickou památkou relikviářem svatého Maura. Navštivte dominantu kraje gotický hrad Loket a nevynechte ani Chebský hrad – jedinou císařskou štaufskou falc na území ČR či zámek Kynžvart s muzeem a kabinetem kuriozit.

UNESCO?

Netradičním zážitkem je objevování krušnohorských hornických památek na seznamu UNESCO. Mezi nejznámější lokality patří štola Johannes nedaleko Božího Daru, cínový důl Mauritius u Abertam, Vlčí jámy pod Blatenským vrchem či Rudá věž smrti u Ostrova.

Jízda?

Šlápněte do pedálů a rozjeďte se po více než 2 000 kilometrech značených cyklotras z nichž nejoblíbenější je Cyklostezka Ohře. Řeka Ohře je také oblíbeným cílem vodáků. Pokud patříte mezi milovníky adrenalinu vychutnejte si zdejší lanová centra či jízdu terénem na krušnohorských trailech.

Klid?

Vydejte se po některé z naučných stezek či turistických tras vedoucí zdejší nedotčenou přírodou. Jedno z nejkrásnějších míst CHKO Slavkovský les je Národní přírodní rezervace Kladská rašeliniště s naučnou stezkou vedoucí po povalových chodníčcích. Za návštěvu stojí také Božídarské rašeliniště a NPR Soos přezdívaná český Yellowstone.

Více informací najdete na stránkách www.zivykraj.cz.

Články, které by tě mohly zajímat