Právě vysíláme

Královéhradecký kraj: vaše cílová destinace

4. října 2021 0:01
Královéhradecký kraj: vaše cílová destinace

Jeden z nejoblíbenějších krajů mezi turisty vám ukáže, že i když už jste tu po několikáté, stále je co objevovat!

Krkonoše

Naše nejvyšší hory nejsou jen o Sněžce, i když se říká, že tu by měl každý za svůj život alespoň jednou navštívit. Krkonoše mají i spoustu jiných míst, která stojí za pěknou túru a na kterých si pořídíte skvělé fotografie! Inspiraci hledejte na webu Neznámé Krkonoše, kde jsou trasy skvěle popsány. Vycházet můžete třeba rovnou od Aparthotelu Svatý VavřinecPeci pod Sněžkou.

Broumovsko

Pokud chcete během své dovolené navštívit skvosty, a přitom potkat minimum lidí, vydejte se na Broumovsko za tzv. broumovskou skupinou kostelů. Jedná se o barokní perly regionu a zároveň architektonické unikáty, které byly postaveny podle plánů otce a syna Dientzenhoferových. Jako výchozí bod poslouží hotel Zámeček Janovičky.

Kostel sv. Markéty v Šonově

 

Orlické hory a Podorlicko

Kromě nádherných zámků na Orlici nabízejí Orlické hory i adrenalin. Jako základnu k aktivní dovolené si lze vybrat Kozí chlívek, odkud můžete vyrážet na pěší výlety, cyklo projížďky nebo něco odvážnějšího, například návštěvu lanového parku a adventur půjčovny. Projet Orlické hory na čtyřkolce nebo terénních bruslích je opravdu zážitek.

Kladské pomezí

O místech spojených s Boženou Němcovou nebo sourozenci Čapkovými jste slyšeli už ve škole. Však se také jedná o časté cíle školních skupin. Doporučujeme objevit také jiné objekty, které jsou s naší historií spojené – řeč je o vojenských srubech a pevnostech. Čeká vás poutavé seznámení se s dějinami a návštěva unikátních staveb zevnitř. Odpočinout si po prohlídkách můžete ve wellness hotelu Rajská zahradaNovém Městě nad Metují.

Hradecko

Kouzelné zámky nejsou jen na Orlici, ale také na Hradecku! Jistě znáte Hrádek u Nechanic, a to i přesto, že jste jej nikdy nenavštívili. Díky jeho romantické podobě si totiž zahrál v mnoha filmech a pohádkách. Natáčel se zde třeba Princ a Večernice, zámek také v rámci natáčení navštívil i Johnny Depp! Dalším kouzelným zámkem je Karlova KorunaChlumci nad Cidlinou. Pro svůj nádherný Mramorový sál je zámek vyhledáván nejen turisty, ale také snoubenci.

 

Český ráj

Ideálním bodem odkud vyrážet do celého Českého ráje je Jičín, konkrétně hotel reStart. Ten se nachází u Lipové aleje, odkud se rychle a snadno dostane do centra města pohádek, nebo za kulturou do Valdštejnské lodžie. O pohádky není nouze v celém Českém ráji, nezapomeňte tedy vzít děti a užít si to tu společně.

Podkrkonoší

Pokud jste tuto malebnou oblast již navštívili, určitě vaše kroky vedli do Safari Parku ve Dvoře Králové a Hospitálu Kuks. Až sem pojedete znovu, neopomeňte zakusit místní gastrospeciality – hořické trubičky a miletínské modlitbičky. Vyhlášené cukrovinky, na které sem jezdí z celé republiky. Přemíru sladkého potom můžete pohodlně vychodit na jedné z naučných stezek.

Pro další tipy na cestování po Královéhradeckém kraji navštivte www.hkregion.cz.

 

SOUTĚŽ na Evropě 2 s CzechTourism

Články, které by tě mohly zajímat