Právě vysíláme

Jižní Čechy – opravdová láska

11. října 2021 15:00
Jižní Čechy – opravdová láska

Článků o památkách, cyklostezkách, pěších trasách i tipech na návštěvu jste již jistě četli spoustu. Dnes vám ale přinášíme to nejlepší z jižních Čech včetně tipů na top fotogenická místa, která jsou super v každém ročním období!

Stezka Toulavou údolím Lužnice

První česká pěší trasa, která získala prestižní evropskou certifikaci Leading Quality Trails Best Of Europe. Zařadila se tak mezi nejlepší turistické trasy Evropy! Čeká Vás hluboké údolí řeky Lužnice, staré mlýny a zříceniny i historická města.

www.toulava.cz/stezkaluznice

Tip na foto: Stádlecký most

 

Stezka Vltavy

Je libo půjčovna lodí, kol či pěší výlet? Inspiraci na aktivity všeho typu včetně tipů, kam za skvělou gastronomií, zábavou a mnoho dalšího hledejte na stránce www.stezkavltavy.cz.

Tip na foto: Vyhlídka Baba

 

Turistická oblast Novohradsko–Doudlebsko

Krajina dvou tváří, krajina dobrých vod, krajina s duší či krajina zapomenutých příběhů – i taková přízviska má tato turistická oblast, ve které najdete například jedinečný vodopád v Terčině údolí.

www.novohradsko-doudlebsko.cz

Tip na foto: Kamenná pyramida u Horní Stropnice

 

Turistická oblast Třeboňsko

Malebná krajina Třeboňska a okolí s unikátní sítí rybníků, historickým městem Třeboň a zachovalou vesnickou architekturou vás ohromí. Jsou zde kulturní památky i zajímavé lokality CHKO Třeboňsko a vše propojuje hustá síť cyklotras.

www.regiontrebonsko.cz

Tip na foto: Schwarzenberská hrobka

 

Turistická oblast Písecko–Blatensko

Pohádkový kraj plný hradů, tvrzí a zámků, krajina rybníků a divokých potoků. Čeká na Vás král českých hradů – Zvíkov, vodní zámky Orlík, Březnice, Blatná a Lnáře.

www.piseckem.cz

Tip na foto: Hrad Zvíkov

Více tipů najdete na stránce www.jiznicechy.cz a přes @jiznicechy.

SOUTĚŽ na Evropě 2 s CzechTourism

Články, které by tě mohly zajímat