Právě vysíláme

Pardubický kraj – nejlepší volba pro báječnou dovolenou

9. srpna 2021 0:01
Pardubický kraj – nejlepší volba pro báječnou dovolenou

Vítejte v ideálním kraji pro báječnou dovolenou!

Pardubický kraj je nejlepší volbou, ať už hledáte cokoliv. Najdete tu klid, čarokrásnou přírodu a místa doslova dýchající historií, kouzelné památky i malebná zákoutí historických měst. Okouzlí vás dodnes živé tradice, řemesla a zvyky, které u nás můžete nejen vidět, ale především sami ochutnat, vyzkoušet nebo zažít.

Více informací o soutěži ZDE.

Náš kraj je také rájem všech vyznavačů aktivní dovolené. Na své si zde přijdou milovníci letních i zimních sportů. Není problém tu strávit celý rok v pohybu.

Máme i další důkaz, že Pardubický kraj je rozmanitým regionem, kde najdete, co hledáte. Je libo dovolenou bez kopců? Naše Polabí, to je hlavně rovinka. Skvěle se tady jezdí na kole, pochoduje pěšky i dovádí ve vodě. Dáváte přednost vrcholkům? Orlické hory a okolí Králického Sněžníku jsou pro vás učiněným rájem, pokud milujete horskou turistiku, rodinné výšlapy, lyže nebo prostě jen pohodu uprostřed nedotčené přírody.

Rodinným stříbrem našeho kraje jsou koně. Vydejte se po stopách koňských kopyt do Pardubic na závodiště, Slatiňan nebo na některý z mnoha zdejších rančů. Naším klenotem je Národní hřebčín Kladruby nad Labem, zapsaný mezi prestižní památky UNESCO, kde v barokních stájích žije původní české plemeno – starokladrubský kůň. Všechno o těchto jedinečných zvířatech se dozvíte ve Slatiňanech, v Muzeu starokladrubského koně v bývalé myslivně Švýcárna.

Nechte se inspirovat našimi tipy a vyberte si některý z cílů, díky němuž si to u nás zamilujete. Tady si totiž přijdete na své, ať už očekáváte dovolenou v klidu či v tempu, na rovince nebo na vrcholcích, mezi památkami či v zajetí přírodních krás.

Jedno vám slíbit můžeme – ať už zvolíte cokoliv, nebude se vám od nás chtít.

Více informací najdete na www.vychodnicechy.info.

Články, které by tě mohly zajímat