Právě vysíláme

Hudební a kulturní tipy Evropy 2: Kam tento týden vyrazíte vy?

31. srpna 2018 9:12
Hudební a kulturní tipy Evropy 2: Kam tento týden vyrazíte vy?

Začíná nám nový školní rok a s ním nechybí ani řada parádních akcí, které vám zpříjemní konec léta a prázdnin. Tento týden nás čeká barevný běh v Plzni, výstava aut na Náplavce či fotogalerie připomínající invazi v roce 1968. Je určitě z čeho si vybírat, tak neváhejte a dorazte!

Barvám neutečeš Plzeň, Borský park, Plzeň – sobota 1. září 2018, 13:00 hodin

Šílená, nehorázná zábava – tak bychom asi nejlépe popsali akci Barvám neutečeš, která v sobotu zavítá do Plzně. Pětikilometrová trasa kolem Borského parku vede přes pět takzvaných „barevných zón“, kde běžci budou moci posypat barvou jak sami sebe, tak i ostatní běžce. Čas se při běhu neměří a pokud se na běhání zrovna v ten den necítíte, nikdo vám to nebude vyčítat. Barvám neutečeš je jedna z mála sportovních akcí, kde soutěživost jde stranou a hlavním cílem akce je vytvořit atmosféru, kde se běžci, chodci i fanoušci baví sportem. Zábavnější sportovní akci letos v České republice jen tak nenajdete!

 

Auta na Náplavce, Rašínovo nábřeží a Smíchovská náplavka, Praha – do neděle 2. září 2018

Unikátní výstava aut na pražské Náplavce se vrací! Letos bude na Rašínově nábřeží a na Smíchovské náplavce k vidění 25 automobilových značek, které zde představí nejnovější modely a koncepty aut, hybridů a elektro vozidel. Vstup je úplně zdarma, tak pokud nemáte o víkendu co dělat a chcete vidět parádní auta v naprosto nádherném prostředí, dorazte na pražskou Náplavku!

 

Hanácká vodka Evropa 2 Open Air, Holkov – sobota 8. září 2018

Blíží se největší letošní Open Air akce Evropy 2Hanácká vodka Evropa 2 Open Air Holkov! Pod širým nebem pro vás chystáme řadu parádních hudebních představení, včetně LinyKaro, Timmyho Whitea, Joea Lafayettea, DJe Michaela Buriana, dua Dafonic a kapely Skyline. Program navíc doplní moderátoři Evropy 2 Ondra Urban, Petr Říbal a Leoš Mareš! Open Air akce v Holkově navazuje na parádní večírek na Lokti a fanoušci dobré hudby a zábavy si to rozhodně nesmí nechat ujít.

 

Paměť národa ´68 – do úterý 4. září 2018

Rok 1968 byl pro Československo i pro dnešní Českou republiku osudovým. V rámci akcí připomínající události v srpnu před 50 lety do pražských Dejvic zavítá unikátní výstava fotek a příběhů z této éry. Hlavním cílem akce je nabídnout divákům pohled na invazi vojsk Varšavské smlouvy z mnoha úhlů. Akce proto zdůrazňuje události například v Havířově či v Liberci, kde bylo po Praze zaregistrován největší počet obětí okupace. K vidění budou i fotografie slavného českého fotografa Josefa Koudelky ze sbírky Invaze 68. Buďte součástí historické akce v pražských Dejvicích tento týden!

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat