Právě vysíláme

Ve 14 letech ztratila vlasy kvůli chorobě. Dnes už se za sebe nestydí a dokonce je z ní úspěšná modelka

8. prosince 2017 14:10
Ve 14 letech ztratila vlasy kvůli chorobě. Dnes už se za sebe nestydí a dokonce je z ní úspěšná modelka

Therese Hansson ze švédského města Mälmo ve 14 letech zplešatěla, protože trpí nemocí zvanou alopecia. I když si nejprve myslela, že už nikdy nebude šťastná, dokázala překonat samu sebe, odhodila roky nošenou paruku a začala znovu žít bez přetvářky. I přesto, že je holohlavá, stala se úspěšnou modelkou, která cestuje po celém světě.

Pro 14letou dívku musí být celoživotní ztráta vlasů pořádné trauma. Od puberty nosila Therese paruky, aby se svět nedozvěděl o tom, za co se styděla nejvíc na světě. Postupem času se přidala do komunity lidí trpících stejným problémem a tam si našla spřízněné duše, díky kterým začala vše vnímat jinak.

„První pocit, když jsem vyšla do ulic bez paruky, byl neskutečný. Jakoby ze mě spadl obrovský kámen, který mě tížil celé roky,“ vzpomíná Therese.

Celému světu tak ukázala, že i to, co považovala za největší překážku, může být ve skutečnosti velkou výhodou. Na přehlídkových molech je nepřehlédnutelná a její fotky jsou jedinečné. Dívka je obrovskou inspirací pro všechny, kteří trpí nejen stejným problémem, ale i nízkým sebevědomím a komplexy ze sebe samého. Fandíme jí!

Zdroj: Boredpanda.com

Dívka chce vypadat jako Barbie. Skoro kvůli tomu umřela!

 

Články, které by tě mohly zajímat